Pstrągi tęczowe z grilla

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 wypatroszone świeże pstrągi (jednakowej wielkości)

18 cieniutkich plastrów wędzonego parzonego boczku

2 łyżki soku z cytryny

½ kostki masła

½ łyżeczki siekanej natki pietuszki

3 ząbki czosnku

½ łyżeczki soli morskiej

1 łyżeczka przyprawy do ryb

1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

Wykonanie:

Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wnętrza skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Czosnek bardzo drobno siekamy, ucieramy z masłem, solą, pietruszką i pieprzem. Mieszankę dzielimy na 3 równe części i każdą częścią napełniamy 1 pstrąga.

Każdą rybę obkładamy plastrami boczku, zamykamy w kratce do pieczenia ryb i grillujemy po ok. 10 minut z każdej strony.

Smacznego!

file1256730784