Grzyby w śmietanie wg Yvonne

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

½ kg świeżych mieszanych grzybów leśnych

1 litr wody

200 g śmietany 12%

1 duża cebula

4 ząbki czosnku

3 łyżki oleju ryżowego

2 płaskie łyżki mąki

1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

5 krążków suszonej papryki chilli

1 łyżeczka soli morskiej

1 łyżeczka przyprawy „Suszone borowiki”

½ łyżeczki kolorowego mielonego pieprzu

Wykonanie:

W garnku zagotować wodę. Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki. Wrzucić je do wrzątku i gotować 5 minut (od momentu rozpoczęcia wrzenia). Odcedzić. Wywar zachować.

Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać. Na zimną patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, włączyć gaz. Smażyć do momentu, aż cebula będzie szklista, dodać czosnek, chilli i grzyby. Smażyć razem przez 5 minut. Wlać 3 szklanki wywaru z grzybów. Dusić pod przykryciem 20 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, 10 łyżkami zimnej wody i przyprawami. Wlać do grzybów. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

Smacznego!

file1256729749



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...