Puszysty delikatny sernik

29 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki na kruche ciasto:

margaryna Kasia

1/2 szklanki cukru

2 i 1/2 szklanki mąki pszennej

4 żółtka

cukier waniliowy Delecta

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki ciemnego kakao

ser:

kg mielonego sera

5 żółtek

masło roślinne w kubeczku

2 szklanki cukru

budyń waniliowy

cukier waniliowy Delecta

2 łyżki mąki ziemniaczanej

łyżeczka zapachu do sernika lub dowolnego

namoczone rodzynki

Składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki. Ze składników na ser żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, powoli dodać ser, mąkę i budyń. Na końcu dodać pianę z 5 białek, powoli mieszać nie załamując piany. Na blachę nałożyć 3/4 części kruchego ciasto, na to masa serowa a następnie pokruszyć resztę ciasta na masę. Piec około 60 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni C na złoty kolor.