Ciasto Szrek

28 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Biszkopt:

  • 3 jaja
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy Delecta
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • poncz do nasączenia biszkoptu
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 zielone galaretki delecta
  • 1 paczka delicji
  • 2 budynie waniliowe delecta
  • Sok PYSIO zielony

Upiec biszkopt w małej tortownicy. Po wystudzeniu nasączyć.
Na 2 szklankach soku ugotować 2 budynie waniliowe, gdy przestygnie wyłożyć na biszkopt na to delicje. Następnie ubić śmietanę z 1 galaretką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Na koniec 1 galaretkę rozpuścić w 1i 1/2 szklance wody. Jak już zacznie się tężec, wylać na wierzch i wstawić na kilka godzin do lodówki.

file1290955740