Bigos z sosem Tao Tao

22 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Smaczny bigosik – każdy się skusi…

Składniki:

Żeberka 80 dag
Nóżki wieprzowe krótkie2 szt
Kiełbasa cienka 20 dag
Boczek wędzony 20 dag
Kapusta kiszona 2 kg
Listek laurowy
Ziele angielskie
Grzyby suszone 1 garść
Śliwka kalifornijska 1/2 paczki
Marchew
cebula
Jałowiec 5 szt
Sos Tao Tao
Wegeta
Pieprz
Koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Mięso gotujemy, wyjmujemy. Najlepiej wywar przecedzić, żeby nie było drobnych kości. Następnie do wywaru wkładamy kapustę (jak jest bardzo kwaśna należy wcześniej przepłukać w wodzie i wycisnąć, oraz pokroić). Do gotującej się kapusty dodać namoczone wcześniej grzyby, śliwki, oraz startą na tarce marchew i cebulę. Mięso oberwać z kości, pokroić, dodać do kapusty. Bigos jest najsmaczniejszy jak się gotuje 2 dni. Drugiego dnia dodać sos Tao Tao, vegetę, odrobinę pieprzu. Wcześniej gotujemy mięso i kapustę bez soli.  A na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy.  Bigos z sosem Tao Tao jest ciemniejszy i dużo smaczniejszy. Polecam !

file1290453423



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...