Zapiekanka ziemniaczana

15 listopada 2010, dodał: Agnieszka
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1,5 kg ziemniaków
filet z indyka
3 spore cebule
kilka plastrów boczku na dno naczynia żaroodpornego
zalewa: dwa jajka wymieszane ze szklanką śmietany i startym serem 

Ziemniaki pięknie obrane w plasterki tnę i gotuję
Filet z indyka kroję, cebulkę drobno szatkuję
Potem patelnię rozgrzewam, mięso z cebulą duszę
Zapach się cudny rozchodzi, ślinkę przełykać muszę:)
Masłem żaroodporne naczynie smaruję dokładnie
I boczek, ziemniaki, mięsko - warstwami układam ładnie
Sprawa ostatnia: zalewa jajeczno-śmietanowa,
Do pieca i za godzinę...mmmm...zapiekanka gotowa:)



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...