Ziemniaki z twarożkowym nadzieniem

14 listopada 2010, dodał: Monika
Artykuł zewnętrzny
  • ziemniaki,
  • oliwa z oliwek,
  • folia aluminiowa.

Nadzienie z twarożku

20dag świeżego twarogu,

3 łyżki jogurtu naturalnego,

3 łyżki śmietanki,

łyżka posiekanego szczypiorku,

kilka pokrojonych w półplasterki rzodkiewek,

¼ strąka papryki pokrojonej w niewielkie cząstki,

1/4 świeżego ogórka pokrojonego w niewielkie cząstki,

sól,  pieprz do smaku.

Równej wielkości ziemniaki szorujemy szczoteczką, płuczemy, suszymy, smarujemy oliwą i zawijamy dokładnie w folię. Zapiekamy przez ok. 20 – 30 min.

Twaróg mieszamy lub zmiksuj z jogurtem i śmietanką, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i przypraw. Ziemniaki nadziewamy masa z twarogu i  podajemy do stołu.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz