Jabłecznik z budyniem

9 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 3 i 1/2 szklanki mąki
– margaryna
– szklanka cukru pudru
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 3 jaja
– kg antonówek
– dwa budynie waniliowe
– litr mleka bez pół szklanki

Z mąki, jajek, margaryny, proszku i cukru ugnieść ciasto kruche, schłodzić. Jabłka w tym czasie pokroić na ósemki, ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Ciasto podzielić na dwie części: na jednej ułożyć jabłka, zalać budyniem (może być gorący) i przykryć drugą warstwą ciasta.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....