Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

12 września 2013, dodał: evitka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 podgrzybków (mogą też być inne grzyby)
– 10 dag cebuli
– 4 dag masła
– 15 dag kaszy gryczanej
– sól, pieprz
– bułka tarta
– mąka
– 10 dag tłuszczu do smażenia
Oczyszczone i posiekane grzybki udusić z połową masła i drobno pokrajaną cebulą, aż będą miękkie. Osobno ugotować kaszę gryczaną na sypko z resztą masła. Wymieszać grzyby z kaszą, doprawić do smaku. Przestudzić. Z masy formować małe kotleciki, otaczać w mące wymieszanej z bułką i smażyc na gorącym  tłuszczu rumieniąc z obu stron. Podawać z ziemniakami z wody i surówką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...