Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

12 września 2013,
dodał: evitka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 podgrzybków (mogą też być inne grzyby)
– 10 dag cebuli
– 4 dag masła
– 15 dag kaszy gryczanej
– sól, pieprz
– bułka tarta
– mąka
– 10 dag tłuszczu do smażenia
Oczyszczone i posiekane grzybki udusić z połową masła i drobno pokrajaną cebulą, aż będą miękkie. Osobno ugotować kaszę gryczaną na sypko z resztą masła. Wymieszać grzyby z kaszą, doprawić do smaku. Przestudzić. Z masy formować małe kotleciki, otaczać w mące wymieszanej z bułką i smażyc na gorącym  tłuszczu rumieniąc z obu stron. Podawać z ziemniakami z wody i surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...