Udka kurczaka w miodzie i sosie porzeczkowym

6 września 2018,
dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • pół szklanki miodu
  • pół szklanki musztardy (ja wzięłam Sarepską)
  • sos porzeczkowy (zrobiłam go z porzeczek mrożonych zmiksowanych z cukrem i sosem balsamicznym)
  • majeranek, czosnek, sól, pieprz

Kurczaka natrzeć czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, marynatę przygotować z miodu i musztardy w stosunku 1:1, mięso zalać marynatą i  odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, podawać na zmiksowanym sosie porzeczkowym. Połączenie drobiu z porzeczkami jest genialne!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....