Sznycelki dla Ani
Artykuł zewnętrzny
Pierś kurczaka z farszem z serków topionych i smażonych pieczarek – panierowana w jajku i bułce tartej .
Czas : 30 minut
Składniki :
2 połówki piersi z kurczaka
1 jajko
bułka tarta
pieprz mielony
sól
olej
1 łyżka masła
4 pieczarki
4 serki topione kremowe ( trójkąciki )
Piersi z kurczaka przeciąć na połówki i rozklepać na 4 sznycle .Posolić i popieprzyć . Pieczarki pokroić drobno i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Zdjąć pieczarki z patelni ( tłuszcz zostawić ) .Na każdy sznycel położyć pieczarki i 1 trójkącik serka .Zwinąć w rulonik .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano .Pod koniec smażenia dodać masło i chwilę dosmażyć .
Przepis dodany przez: Babciagramolka