Sałatka z polędwicy wołowej, brokułów i papryki

24 czerwca 2013, dodał: Zafira
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1/2 czerwonej oraz żółtej papryki
– niewielki brokuł
– 250 gram polędwicy wołowej
– 2 ząbki czosnku
– łyżka zielonego marynowanego pieprzu
– 2 łyżki octu balsamicznego
– 4 łyżki oliwy
– sól

Polędwicę zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Przygotować marynatę z przeciśniętego przez praskę czosnku, rozgniecionego pieprzu, octu, oliwy i soli. Wyjąć polędwicę i pokroić na cienkie plastry, przełożyć do marynaty i odstawić na 30 minut. Podzielić brokuł na małe różyczki, zalać wodą. Mięso osączyć z marynaty i wrzucić na gorącą patelnię, smażyć 3-4 minuty. Potem wyjąć i na niej usmażyć kawałki papryki pokrojone w kostkę. Wlać marynatę na patelnię i dusić mięso przez około 5 minut. Rozłożyć brokuły na talerzach wraz z papryką, położyć wołowinę, polać sosem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...