Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

25 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Papryczki piri-piri pochodzą z Mozambiku, kalafior z Cypru – wylądowały w moim garnku.

Czas: 30 minut

Składniki:

1/2 kalafiora

4 łyżki masła

4 łyżki zielonych pestek dyni

4 łyżki pokrojonego koperku

1 łyżeczka płaska przyprawy piri-piri

sól

Oczyścić kalafior i podzielić na różyczki. Zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości.

Wrzucić na suchą patelnię pestki dyni i zrumienić mieszając. Dodać masło i przyprawę piri- piri. Smażyć przez moment mieszając.

Odcedzony kalafior polać masłem z piri-piri i pestkami dyni .Posypać koperkiem.

file1285445404



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....