Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

25 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Papryczki piri-piri pochodzą z Mozambiku, kalafior z Cypru – wylądowały w moim garnku.

Czas: 30 minut

Składniki:

1/2 kalafiora

4 łyżki masła

4 łyżki zielonych pestek dyni

4 łyżki pokrojonego koperku

1 łyżeczka płaska przyprawy piri-piri

sól

Oczyścić kalafior i podzielić na różyczki. Zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości.

Wrzucić na suchą patelnię pestki dyni i zrumienić mieszając. Dodać masło i przyprawę piri- piri. Smażyć przez moment mieszając.

Odcedzony kalafior polać masłem z piri-piri i pestkami dyni .Posypać koperkiem.

file1285445404



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...