Ryba w ostrym sosie pomidorowym

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut

składniki:

4 filety z mintaja
1 puszka pomidorów b/z skóry
1 cebula
1 papryka
½ selera naciowego
sok z limonki
olej
cukier
świeża kolendra

Przyprawy KAMIS:
Papryka słodka
Chili
Kminek
Sól

Cebulę pokrój w kostkę, seler w plasterki, wszystko podsmaż na patelni, dodaj pomidory, przyprawy, sól, cukier i duś 25 minut. Rybę skrop sokiem z limonki, zwiń w rulon, zepnij wykałaczką, obsmaż na patelni, ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj uduszone warzywa i piecz 10 minut 1 temp. 170 st.
Podawaj z nachos lub plackami kukurydzianymi. Smacznego!

www.kamis.pl