Kurczak nadziewany musem z łososia
Artykuł zewnętrzny
Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie musztardowym
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut
składniki:
400 g piersi z kurczaka
150 g filetu z łososia
200 g śmietanki 30%
50 ml białego wina
Przyprawy KAMIS:
1 łyżeczka Tymianku
1 łyżeczka Estragonu
2-3 łyżki Musztardy francuskiej
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku
Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem, estragonem, ułóż na nich zmiksowanego łososia, dokładnie zwiń. Posmaruj delikatnie oliwą, wstaw na 25 minut do piekarnika w temp. 110 st. W rondelku zagotuj wino, dodaj śmietankę, musztardę, gotuj na małym ogniu kilka minut, dodaj tymianek, dopraw do smaku.