Marmolada z czerwonej cebuli

1 sierpnia 2013, dodał: oliwka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– kg cebuli czerwonej
– 10 dag masła
– sól
– 15 dag brązowego cukru lub 10 dag białego
– 5 dag miodu
– 5 łyżek octu balsamicznego

Przygotowanie:

W rondlu o grubym dnie lub na głębokiej patelni na małym ogniu rozpuścić masło. Dodać cebulę pokrojoną w cieniutkie plasterki, doprawić solą. Podsmażać przez około 10 minut, tak, aby nie doprowadzić do zrumienienia się cebuli. Dodać cukier i miód, mieszać do momentu, aż cukier się rozpuści. Na bardzo małym ogniu dusić cebule przez około 1,5 godziny, aż będzie szklista i miękka. Pod koniec dodać ocet balsamiczny.

Marmoladę można też przygotować z samym miodem i dodać czerwone wino i pieprz kajeński. Doskonały dodatek do sałatek, pasztetów, zimnych mięs, błękitnych serów i kanapek.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...