Sos remuladowy

10 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 3 żółtka ugotowane na twardo
– 1 surowe żółtko
– łyżka musztardy np. Dijon
– 250 ml oleju np. słonecznikowego
– łyżka soku z cytryny
– sól, pieprz

Ugotowane żółtka zmiksować z surowym żółtkiem na gładką masę, dodać musztardę, miksować, dodać olej i mieszać do otrzymania konsystencji kremu. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

I, do sosu można dodać np. koperek, natkę pietruszki, szczypiorek lub inne zioła.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....