Zapiekanka makaronowa po bolońsku

9 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Zapiekanka po bolońsku (dla 4 osób)

Składniki:

350 g makaronu (np. rurki),
300 g mięsa mielonego,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
100 g żółtego sera,
3 łyżki oleju,
1 opakowanie przyprawy Zapiekanka makaronowa po bolońsku KAMIS

Przygotowanie:

Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż mięso.
Dodaj koncentrat, 250 ml wody, całe opakowanie przyprawy Zapiekanka makaronowa po bolońsku i wymieszaj.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, przełóż makaron, polej sosem mięsnym, posyp żółtym serem i zapiekaj ok. 25 minut w temp 200°C. Smacznego!

www.kamis.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz