Kurczak w sosie prowansalskim

9 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak w sosie prowansalskim – (dla 4 osób)

500 g piersi z kurczaka,
200 ml śmietanki UHT 18%,
3 łyżki oleju,
1 opakowanie przyprawy Kurczak w sosie prowansalskim KAMIS

Przygotowanie:

Mięso pokrój na małe kawałki i podsmażaj na gorącym oleju przez 5 minut.
Zawartość opakowania wymiesza ze śmietanką i 100 ml wody, a następnie dodaj do mięsa.
Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...