Marynata brzoskwiniowo-imbirowa

8 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 puszka połówek brzoskwiń /47 dag brutto/,
  • 2 ząbki czosnku,
  • Kawałek imbiru /3 cm/,
  • ½ słoika suszonych pomidorów w oliwie,
  • 4 łyżki miodu,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • pieprz czarny mielony Prymat, sól

Przyrządzanie:

Brzoskwinie osączyć z zalewy i zmiksować. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Imbir obrać i drobno posiekać. Obie przyprawy dodać do brzoskwiniowego puree. Połączyć i wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem.
Marynata nadaje się szczególnie do delikatnego mięsa i drobiu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....