Sos tybetański do grillowanych warzyw

24 sierpnia 2010,
dodał: jorunn2010
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 łyżki masła
– łyżeczka kurkumy
– łyżeczka imbiru
– łyżeczka tartego kminku
– cebula
– 2 ząbki czosnku
– szczypta pieprzu kajeńskiego
– szczypta curry

Wykonanie:

Czosnek przepuścić przez prasę, cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć czosnek i cebulę na maśle aż się zeszkli cebula. Wsypać przyprawy, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Sosem polać warzywa z grilla: paprykę, cukinię, bakłażany. Świetnie się również komponuje z sałatką z pomidorów i świeżych ogórków.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...