Steki w zalewie serowo-ziołowej

19 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 steki z polędwicy wieprzowej
– ser topiony 200 gram
– mleko  50 ml
– pieprz czarny i ziołowy po jednej łyżeczce
– sól
– masło
– natka pietruszki
– olej
– cytryna

Posiekać natkę, steki umyć, osuszyć, natrzeć olejem i usmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy będą rumiane, natrzeć każdy solą i pieprzem. W oddzielnym naczyniu na małym ogniu rozpuścić masło i ser topiony. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodać nieco mleka. Starannie wymieszać, dosypując siekaną pietruszkę. Każdy stek wyłożyć na talerz, polać serowo-ziołowym sosem. Podawać z ziemniaczkami i warzywami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺