Ser w Zalewie
100 g sera tylżyckiego, warmińskiego, 100g sera goudy, 100 g sera edamskiego, 1,5 szklanki oleju sojowego lub słonecznikowego, 3 – ząbki czosnku, 1 łyżeczka jałowca, 1 łyżeczka kolorowego pieprzu, ok 1 łyżeczki kminku.
Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z olejem, jałowcem, kminkiem i pieprzem, przykryć. Włożyć do lodówki na ok. 2 dni.Sery pokroić na dość dużą kostkę, wkładać do słoja, zalać przyrządzoną zalewą. Słój przykryć i zostawić w lodówce na ok. 9 dni.
Serki są dobre jako dodatek do szaszłyczków, kanapek,sałatek i pikantnej przekąski.
Produkty potrzebne do sporz
Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność
ul. Koszykowa 20 Warszawa
www.waszsklep.com.pl