Witaminowy tercet

24 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag fasolki szparagowej
50 dag szparagów
20 dag liści szpinaku
1/4 szklanki orzechów
1/2 strąka czerwonej papryki
Sos: 2 łyżki czerwonego octu winnego
1 szalotka, drobno posiekana
3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej
1 ząbek czosnku

Przygotowanie:
Fasolkę i szparagi sparzyć, przelać zimną wodą i odcedzić. Połączyć ocet i szalotki w misce i pozostawić na 15 min. Dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku. Sos połączyć z fasolą, szparagami i szpinakiem. Wymieszać, dodać  orzechy, paprykę i wymieszać ponownie.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.