Kruche rożki maślane migdałowo-pomarańczowe

16 września 2020,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Te ciasteczka podbiją Wasze serca – są bardzo kruche, robi się je szybko, pachną wyśmienicie!  Można je po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Nie zawierają jajek, robimy je z dodatkiem zmielonych migdałów.

rogaliki

składniki:

 

– 250 gram mąki pszennej

– 70 gram cukru pudru

– skórka otarta z jednej pomarańczy

– 200 gram masła

– 100 gram zmielonych migdałów

– odrobina aromatu cytrynowego

– opakowanie cukru wanilinowego

 

Do naczynia wsypać mąkę, dodać cukier puder, aromat, skórkę z pomarańczy zmielone orzechy i pokrojone na kostkę masło, całość zmiksować lub szybko wyrobić.  Po wyrobieniu lepić male kulki wielkości orzechów włoskich i turlać w wałek, po bokach zwężając, zaginać w rogaliki, piec 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C.

 

Posypać cukrem pudrem, smacznego!

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....