Wiosna wege – Renata Duczyńska-Surmacz

17 marca 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

„Wiosna wege”

Wybór i opracowanie przepisów:
Renata Duczyńska-Surmacz

wege2

„Wiosna wege” to książka z bogatym zestawem pysznych potraw wiosennych, w tym – także odpowiedników dań wielkanocnych – na bazie składników roślinnych i nabiału.

Ta książka kucharska oferuje około 400 przepisów, które ułatwią codzienne planowanie bezmięsnego jadłospisu. Są tu potrawy zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Te drugie opatrzone są ikonką listka. Jedne dania składają się z produktów czysto wegańskich, inne zawierają zamienniki odzwierzęcych produktów, a jeszcze inne skierowane są dla wegetarian akceptujących jedzenie nabiału. Uzasadniona moda na potrawy wegetariańskie znajduje odzwierciedlenie w książce, która wychodzi na przeciw oczekiwaniom na smaczne i zdrowe dania bezmięsne. Masz ochotę na pełnowymiarowy obiad pełen witamin i składników odżywczych zbilansowanych w taki sposób aby optymalnie dostarczać kluczowe wartości naszemu organizmowi?

„Wiosna wege” jest podzielona na kilka rozdziałów:

Wielkanoc

Śniadania

Lunchbox

Dania główne

Podwieczorek

Ciasta i desery

Przetwory

Książka powstała z myślą o osobach, które chcą jeść świadomie, dbają o własne zdrowie, starają się żyć ekologicznie, z troską o stan natury.