„Wiosna wege”
Wybór i opracowanie przepisów:
Renata Duczyńska-Surmacz
„Wiosna wege” to książka z bogatym zestawem pysznych potraw wiosennych, w tym – także odpowiedników dań wielkanocnych – na bazie składników roślinnych i nabiału.
Ta książka kucharska oferuje około 400 przepisów, które ułatwią codzienne planowanie bezmięsnego jadłospisu. Są tu potrawy zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Te drugie opatrzone są ikonką listka. Jedne dania składają się z produktów czysto wegańskich, inne zawierają zamienniki odzwierzęcych produktów, a jeszcze inne skierowane są dla wegetarian akceptujących jedzenie nabiału. Uzasadniona moda na potrawy wegetariańskie znajduje odzwierciedlenie w książce, która wychodzi na przeciw oczekiwaniom na smaczne i zdrowe dania bezmięsne. Masz ochotę na pełnowymiarowy obiad pełen witamin i składników odżywczych zbilansowanych w taki sposób aby optymalnie dostarczać kluczowe wartości naszemu organizmowi?
„Wiosna wege” jest podzielona na kilka rozdziałów:
Wielkanoc
Śniadania
Lunchbox
Dania główne
Podwieczorek
Ciasta i desery
Przetwory
Książka powstała z myślą o osobach, które chcą jeść świadomie, dbają o własne zdrowie, starają się żyć ekologicznie, z troską o stan natury.