Kolorowa surówka

15 lipca 2010, dodał: ANECIK1980
Artykuł zewnętrzny
  • cebula biała lub czerwona – 1 szt
  • kukurydza – 1 puszka (mała)
  • ogórek zielony – 1 szt
  • ogórki kiszone – 4 szt
  • ogórki małosolne – 3 szt
  • papryka czerwona – 1 szt
  • pomidor – 3 szt
  • rzodkiewka – 5 szt
  • sałata lodowa – 10 liści
  • Ogórki kiszone i pomidory kroimy w paski. Odsączamy na sitku. Do dużej
    miski rwiemy na małe kawałki sałatę lodową, w półksiężyce kroimy:
    rzodkiewkę, ogórka zielonego, ogórki małosolne. Dodajemy do sałaty, cebule
    kroimy w baaaaardzo małe piórka, rozdrabniamy je palcami i dorzucamy do
    sałaty. Paprykę kroimy w paski, dorzucamy do sałaty. Na końcu dodajemy
    odsączone pomidory i ogórki kiszone. Wszystko dokładnie mieszamy. Dla lepszej
    kolorystyki dodajemy kukurydzę. Ja niestety jej nie miałam. Całość
    mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli ilość kcal nie ma dla nas znaczenia
    doprawiamy surówkę sosem koperkowym lub innym ulubionym:)