Tatar z pomidorów – przekąska

20 stycznia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świeża i łudząco przypominająca z wyglądu prawdziwy tradycyjny tatar z polędwicy wołowej może zaskoczyć niejednego gościa. To wegetariańskie danie  można serwować z grzanką i parmezanem, modyfikować na różne sposoby: podając z kaparami i ulubionymi ziołami np: bazylia, rukola, tymianek itp.

składniki:

3 pomidory świeże pozbawione gniazd nasiennych w skórce

mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie

sos worcester kilka kropel do smaku

pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe 2 sztuki średniej wielkości

łyżka oliwy z oliwek

pieprz młotkowany

Przygotowanie:

 

Pokrojone w kostkę pomidory świeże i suszone wymieszać z ogórkami, dodać kilka kropel sosu, przyprawy oraz oliwę. Wymieszać, podawać w specjalnej kokilce układając na wierzch świeże zioła, podawać z grzanką.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...