Pieczona feta na warzywach

26 września 2019,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

To danie jest polecana dla wegatarian, ale też dla wszystkich miłośników lekkostrawnych dań na ciepło. Ciepły ser rozpływa się w ustach, można go przygotować na bazie gotowych mrożonek warzywnych, pomidorkach koktajlowych lub świeżej papryce, batatach, brokułach z dodatkiem ulubionych przypraw i ziół. Podajemy je ze świeżą bagietką i białym winem. Czas pobiesiadować!

składniki:

 

2 paczki warzyw mrożonych

sok z 1 cytryny

200 gram fety

oliwa

pomidorki koktajlowe

ulubione przyprawy: sól morska, pieprz, curry, bazylia

dodatkowo: pita, tortilla lub bagietka, ulubione zioła: szczypiorek, koperek, natka pietruszki

Ulubione warzywa pokrój w paski lub przygotowaną mrożonkę, przełóż do naczynia do zapiekania, skrop oliwą i sokiem z cytryny, przyprawami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Serwować z ziołami.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....