Pieczona feta na warzywach
Artykuł zewnętrzny
To danie jest polecana dla wegatarian, ale też dla wszystkich miłośników lekkostrawnych dań na ciepło. Ciepły ser rozpływa się w ustach, można go przygotować na bazie gotowych mrożonek warzywnych, pomidorkach koktajlowych lub świeżej papryce, batatach, brokułach z dodatkiem ulubionych przypraw i ziół. Podajemy je ze świeżą bagietką i białym winem. Czas pobiesiadować!
składniki:
2 paczki warzyw mrożonych
sok z 1 cytryny
200 gram fety
oliwa
pomidorki koktajlowe
ulubione przyprawy: sól morska, pieprz, curry, bazylia
dodatkowo: pita, tortilla lub bagietka, ulubione zioła: szczypiorek, koperek, natka pietruszki
Ulubione warzywa pokrój w paski lub przygotowaną mrożonkę, przełóż do naczynia do zapiekania, skrop oliwą i sokiem z cytryny, przyprawami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Serwować z ziołami.