URODA I ZDROWIE

Pieczona feta na warzywach

26 września 2019, dodał: Redakcja

To danie jest polecana dla wegatarian, ale też dla wszystkich miłośników lekkostrawnych dań na ciepło. Ciepły ser rozpływa się w ustach, można go przygotować na bazie gotowych mrożonek warzywnych, pomidorkach koktajlowych lub świeżej papryce, batatach, brokułach z dodatkiem ulubionych przypraw i ziół. Podajemy je ze świeżą bagietką i białym winem. Czas pobiesiadować!

składniki:

 

2 paczki warzyw mrożonych

sok z 1 cytryny

200 gram fety

oliwa

pomidorki koktajlowe

ulubione przyprawy: sól morska, pieprz, curry, bazylia

dodatkowo: pita, tortilla lub bagietka, ulubione zioła: szczypiorek, koperek, natka pietruszki

Ulubione warzywa pokrój w paski lub przygotowaną mrożonkę, przełóż do naczynia do zapiekania, skrop oliwą i sokiem z cytryny, przyprawami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Serwować z ziołami.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Możecie polecić jakiś puder w kamie…
> ekstrawagancka napisał/a: > Puder w kamieniu? Zdecydowanie transparenty i to ten od Catrice...
Nowości marki essence
Mogę polecić rozświetlacz do policzków, ciała i powiek w jednym Lou Manizer. ...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Chemia jest w większości kosmetyków. Jeśli miałybyśmy przestać sobie szkodzić, to oprócz lakierów,...
Prezenty na święta
Myślę, że na każdą okazję sprawdzą się zabawkowe pojazdy. Mam tu na myśli przede...