Wino truskawkowe

12 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Wino truskawkowe

Składniki:
2 kg truskawek
1/2 kg cukru
1 l spirytusu
2 limonki

Przygotowanie:
Oczyszczone i przebrane truskawki ostrożnie przełożyć do słoja, zasypać cukrem i odstawić na 1-2 godziny. Spirytus wymieszać z 200 ml wody i zalać nim truskawki. Słój zamknąć i delikatnie potrząsać słojem aby składniki się wymieszały, odstawić na 5-6 tygodni. Codziennie wstrząsać słojem. Po tym czasie zlać wino i dodać do niego przecedzony sok z limonek oraz bardzo cieniutko obrane skórki. Całość wymieszać i ponownie  odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie zalać i przefiltrować, odstawić na ostanie 2-3 miesiące.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...