Truskawkowy sos na zimno

9 czerwca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Taka błyskawiczna propozycja do kluch na parze.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30 %
  • 1 szklanka pokrojonych truskawek
  • truskawki do posypania ( w ćwiartkach lub plasterkach )
  • cukier do smaku
  • opcjonalnie kilka kropli barwnika spożywczego – czerwonego.

Zmiksować śmietankę z pokrojonymi truskawkami i cukrem do smaku ( można dodać odrobinę barwnika spożywczego czerwonego ).

Podgrzać kluchy drożdżowe ( lub ugotować makaron lub ryż ).Polać sosem . Posypać trusklawkami.

W zasadzie nic nowego ani wielce odkrywczego . Pewnie wszyscy tak robią .Podpowiadam gwoli przypomnienia .

file1276073322