Jest taki dzień (a właściwie kilka…naście lub kilkadziesiąt) – bardzo ciepłych, choć zimowych. Lub… bardzo zimnych, choć wiosennych. O czym mowa? Przedwiośnie, czyli okres na styku zimy i wiosny to czas, gdy temperatury wahają się pomiędzy 0 a 5°C, a odczucie ciepła zmienia się z godziny na godzinę. Nadchodzi wiosna – jak do niej przetrwać?
Deszcz, wiatr i ziąb. Słońce i wiosenne temperatury. Na zmianę. Miło otulająca zimowa kurtka w jednej chwili staje się nieprzyjemnie grzejącym ciężarem. Zbyt lekki ubiór – gdy tylko słońce schowa się za chmurę – powodem przeziębienia. W okresie przejściowym temperatury szaleją i zmieniają zdanie jak (zimowe?) rękawiczki.
Cebulowa alternatywa
Warto być przygotowanym na wszelkie możliwości pogodowe. Jak to zrobić? Ubierając się „na cebulkę”! Noszenie kilku ciekawie zestawionych ze sobą warstw święciło triumfy w świecie mody w epoce grunge’u, w latach 90-tych. Dżinsowe kurtki założone na luźne, kraciaste koszule zarzucone z kolei na t-shirty to klasyka mody sprzed dwóch dekad. Dziś lata 90-te wracają do łask, a grunge’owa moda idealnie sprawdza się w oczekiwaniu na cieplejsze dni!
Sportowa inicjatywa
Zmienne temperatury i nieprzewidywalna pogoda to także spore wyzwanie dla organizmu. Niestabilna aura wzmacnia zmęczenie nazywane potocznie przesileniem wiosennym. Jak się przed nim uchronić? Aktywnie odpoczywając! Przejażdżka rowerowa, spacer po najbliższej okolicy lub ćwiczenia w domu pobudzą krążenie i doładują zastrzykiem poweru niezbędnego przy zmierzeniu się ze zmienną aurą.
Klasyki i warzywa
Jesteś tym, co jesz – a jesz to, co dostarcza energii na aktywny dzień! Źródłem energii potrzebnej do aktywnego wypoczynku może być np. pożywny sandwicz od SUBWAY®. Chrupiące pieczywo w towarzystwie świeżych warzyw idealnie komponuje się m.in. w klasycznych kompozycjach SUBWAY® – B.L.T. i Spicy Italian. Klasyczne sandwicze, typowe problemy i świeże rozwiązania – z takim przepisem oczekiwanie na wiosnę będzie czystą przyjemnością.
Dodatkowe informacje:
SUBWAY®
Historia marki SUBWAY® rozpoczyna się w 1965 roku w Bridgeport w stanie Connecticut (USA). Wtedy właśnie przedsiębiorczy siedemnastolatek Fred DeLuca otwiera „Pete’s Super Submarines”, bar z sandwiczami przypominającymi łodzie podwodne, żeby zdobyć pieniądze na studia. Pomaga mu w tym przyjaciel Peter Buck. Restauracja szybko zdobywa popularność, otwierają się kolejne lokale a nazwa zostaje skrócona do SUBWAY®. Kolejne lata są pasmem sukcesów, powstaje system franczyzowy, dzięki któremu sieć rozwija się błyskawicznie.
Restauracje SUBWAY® słyną z amerykańskich sandwiczy przyrządzanych na oczach klienta i zgodnie z jego życzeniem. Sandwicze komponowane są ze świeżych warzyw, mięs i wędlin, na świeżo wypiekanym pieczywie. Ten wyjątkowy koncept przez lata zyskał miłośników na całym globie. Dziś sieć SUBWAY® liczy ponad 44.000 restauracji w 114 krajach i jest największą siecią restauracji na świecie. Pierwsza restauracja SUBWAY® w Polsce powstała w 2000r w Warszawie, w okolicy Giełdy Papierów Wartościowych. Obecnie sieć liczy ponad 100 punktów w całym kraju, z kolejnymi 10 w budowie.