Kotlety z białej kiełbasy wersja
Robiłam już kotlety z białej kiełbasy na grillu . Tym razem z powodu pogody postanowiłam je usmażyć na patelni grillowej. Stwierdzam, że obie wersje są smaczne .
Czas : 40 minut
Składniki :
- 4 białe kiełbaski ( surowe )
- 2 łyżki oleju ( używam słonecznikowy lub z pestek winogron )
- pieprz mielony
- majeranek
- 2 ząbki roztartego czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki natki pietruszki pokrojonej
Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. i natkę pietruszki . Jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku i czosnku ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej . Osobno podsmażyć na rumiano pokrojoną w ,, piórka „ cebulę . Dołożyć cebulę do kotletów .
Jeżeli robimy na grillu to układać kotlety na tackach do grillowania , obok układać cebulę i piec przewracając .