Zupa krem z papryki i pomarańczy

4 października 2016,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

krem z papryki

 

składniki:

4  czerwone papryki

dwie łyżki oliwy z oliwek

2 pomarańcze

szklanka wody

sól,  pieprz

pół kostki sera feta

łyżeczka sosu sojowego

świeże listki bazylii

 

Papryki umyć i pokroić w kostkę, wycisnąć sok z pomarańczy a skórkę zetrzeć na tarce.

W garnku rozgrzać oliwę, dodać paprykę, dusić około 1 minut pod przykryciem.

Wsypać skórkę z pomarańczy i dusić na wolnym ogniu około 15 minut.

Na koniec wlać sok z pomarańczy i całość zmiksować, podawać z serem feta pokruszonym oraz listkami bazylii.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...