Panga bazyliowo-pomarańczowa
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
4 filety z pangi lub tilapii
masło
¼ łyżki tartej skórki z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżeczki suszonej bazylii
sól, pieprz
papryka marynowana czerwona
4 filety z pangi lub tilapii
masło
¼ łyżki tartej skórki z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżeczki suszonej bazylii
sól, pieprz
papryka marynowana czerwona
pomidor
ogórek
ogórek
Przygotowanie:
W rondlu rozpuścić masło, dodać bazylię, sok i skórkę pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu przez 5 min. mieszając. Filety rybne umyć, osuszyć, przyprawić. Piec na mocno rozgrzanym grillu smarując masłem z dodatkami. Podawać z pokrojoną papryką marynowaną, pomidorem, ogórkami i szparagami lub surówkami i pieczywem czosnkowym. Znakomicie smakuje też z warzywami z grilla.
W rondlu rozpuścić masło, dodać bazylię, sok i skórkę pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu przez 5 min. mieszając. Filety rybne umyć, osuszyć, przyprawić. Piec na mocno rozgrzanym grillu smarując masłem z dodatkami. Podawać z pokrojoną papryką marynowaną, pomidorem, ogórkami i szparagami lub surówkami i pieczywem czosnkowym. Znakomicie smakuje też z warzywami z grilla.