Ślimaczki z bolognese

14 marca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
makaron lasagne – płaty – 12 sztuk
mięso mielone – 500 gramów
pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
mozzarella – 1 sztuka
świeża bazylia – 1 pęczek
śmietana – 100 mililitrów
pomidory malinowe – 10 sztuk
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny – 20 mililitrów

1slim

Sposób przygotowania:
1. Płaty lasagne ugotuj do miękkości w wodzie, wyjmij i ułóż jeden obok drugiego, tak aby makaron delikatnie nachodził na siebie.
2. W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż mielone mięso, dodaj do niego pomidory z puszki, oraz Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr, by sos nabrał doskonałego smaku i aromatu. Całość gotuj 5 minut, aż sos zgęstnieje.
3. Gotowy sos nałóż na makaron, posyp serem i zroluj. Zrolowaną lasagne pokrój nożem na mniejsze plastry i ułóż na pergaminie.
4. Lasagne piecz w nagrzanym do 190°C piekarniku około 5-7 minut. Gotowe ślimaczki udekoruj łyżką śmietany, pomidorkiem i bazylią.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...