Łosoś Miso

1 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowany łosoś z fasolą i rzodkiewką

Składniki:
Sałatka: 1 worek mrożonej łuskanej fasoli lub zielonej soi
1/4 szklanki ryżu
1 łyżka octu
1 łyżeczka oleju roślinnego
1 łyżeczka cukru
3/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
1 pęczek rzodkiewki, każdą pokroić na cienkie plasterki
1 szklanka świeżych liści kolendry, posiekanych
Pozostałe: 2 łyżki miso
1 zielona i czerwona cebula
1 łyżka mielonego, świeżego imbiru
1 łyżeczka brązowego cukru
1/8 łyżeczki papryki (ostrej)
1 i 1/2 kg filetów z łososia ze skórą

Przygotowanie:
Sałatka. Ugotować fasolę zgodnie z przepisem na opakowaniu, spłukać zimną bieżącą wodą i odcedzić. W średniej misce wymieszać ocet, olej, cukier, sól i pieprz aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać fasolę, rzodkiewki i kolendrę i wymieszać dokładnie. Przykryć i przechowywać w lodówce. Ryba: W małej misce wymieszać miso, zieloną cebulę, imbir, cukier, paprykę. Mieszaniną posmarować łososia. Położyć na gorącym grillu i piec 10 do 12 min. Podawać z sałatką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...