Polędwica wieprzowa z grilla

15 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Polędwica wieprzowa z grilla z sałatką ananasową i ryżem

Składniki:

2 polędwiczki wieprzowe
2 łyżki przyprawy do mięsa
1 i 1/2 filiżanki białego ryżu
1 puszka czarnej fasoli
2 łyżki posiekanej kolendry
1/4 łyżeczki pieprzu
Sałatka: 1 puszka ananasa z syropem
1/4 szklanki posiekanej kolendry
drobno posiekana cebula czerwona
1/8 łyżeczki soli i pieprzu
1 awokado, obrane, bez pestek i pokrojone

Przygotowanie:


Mięso pokropić olejem i posypać przyprawą, grillować na ruszcie od 25 do 30 min., aż mięso będzie usmażone wg naszego gustu. Zdjąć z grilla, pozostawić do lekkiego ochłodzenia ok. 8 do 10 min. i pokroić w plastry. W międzyczasie ugotować ryż. Wymieszać ryż z czarną fasolą, kolendrą i pieprzem. Sałatka: Wymieszać składniki dodając 1/3 szklanki soku ananasowego. Mięso podawać z awokado w plasterkach oraz z sałatką i ryżem z fasolą.