Burgery wołowe

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Burgery wołowe po amerykańsku

Składniki:
1,5 kg mielonego mięsa wołowego
1 mała cebula, posiekana
1 łodyga selera, drobno posiekana
1/4 szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki
sól i pieprz
8 hamburgerowych bułeczek

Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać mięso, cebulę, seler i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotlecików. Grillować kotleciki na ruszcie przez ok. 8 min. obracając. Podawać na ciepło z podgrzanymi bułeczkami i ulubionymi dodatkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Burgery wołowe

  1. avatar Anita pisze:

    Mój mąż ostatnio kupił gotowe stekburgery BOS i muszę przyznać, że już więcej nie będę przygotowywać mięsa własnoręcznie. To które kupił było bardzo smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. Zrobione w 100% z mięsa wołowego i przed smażeniem nie trzeba rozmrażać. Wystarczy mieć na stanie w zamrażalniku, aby przygotować kiedy tylko najdzie nas na nie ochota.

Dodaj komentarz