Burgery wołowe
Artykuł zewnętrzny
![file1271104045](https://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/9b485df1e6ca60ac9cb49aa7229296f4-150x150.jpg)
Składniki:
1,5 kg mielonego mięsa wołowego
1 mała cebula, posiekana
1 łodyga selera, drobno posiekana
1/4 szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki
sól i pieprz
8 hamburgerowych bułeczek
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać mięso, cebulę, seler i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotlecików. Grillować kotleciki na ruszcie przez ok. 8 min. obracając. Podawać na ciepło z podgrzanymi bułeczkami i ulubionymi dodatkami.
W dużej misce wymieszać mięso, cebulę, seler i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotlecików. Grillować kotleciki na ruszcie przez ok. 8 min. obracając. Podawać na ciepło z podgrzanymi bułeczkami i ulubionymi dodatkami.
Mój mąż ostatnio kupił gotowe stekburgery BOS i muszę przyznać, że już więcej nie będę przygotowywać mięsa własnoręcznie. To które kupił było bardzo smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. Zrobione w 100% z mięsa wołowego i przed smażeniem nie trzeba rozmrażać. Wystarczy mieć na stanie w zamrażalniku, aby przygotować kiedy tylko najdzie nas na nie ochota.