Łosoś z fasolką szparagową

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany łosoś z fasolką szparagową

Składniki:
6 filetów z łososia
sól
mielony czarny pieprz
2 filiżanki zielonej fasoli szparagowej
1/2 szklanki soku pomarańczowego
1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżka posiekanej szalotki
2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
2 łyżeczki mielonego chilli
1 ząbek czosnku
makaron (jako dodatek)

Przygotowanie:
Posypać filety po obu stronach solą i pieprzem. Grillować filety łososia 5 min. z każdej strony. Strąki fasoli położyć obok mięsa na grillu, grillować 10 min., często obracając. W blenderze, połączyć pozostałe składniki do otrzymania jednolitego puree. Filety podawać z zieloną fasolką skropione sosem i makaronem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...