Omlet z Tabasco na ostro

23 października 2018, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 jajka

kilka pomidorów koktajlowych

kawałek czerwonej papryki

łyżka masła klarowanego

1 ząbek czosnku

kilka listków natki pietruszki

Sos TABASCO® Brand Pepper Sauce

sól i pieprz

Sposób przygotowania: 

Pomidorki podpiec przez kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.

Na patelni rozgrzać masło. Na nim przesmażyć pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w cząstki. Zdjąć je na chwilę z patelni.

Jajka rozbić widelcem na puszystą masę (omlet będzie pulchniejszy im więcej powietrza „wtłoczymy” ubijając jajka). Masę jajeczną przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

Ponownie na patelni rozgrzać trochę masła. Wrzucić na nie pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wlać masę jajeczną, a jak się zacznie delikatnie ścinać rozłożyć na omlecie upieczone pomidorki, paprykę i pieczarki. Posypać obficie posiekaną natką pietruszki.

Aby ściął się także wierzch omletu można spróbować przewrócić lub wstawić do piekarnika z włączoną opcją górnego grzania.

file1430167084



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz