Crespelle z boczniakami i serem brie

6 kwietnia 2010, dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczne naleśniki, potrawa z Francji, istnieje jej wiele odmian, ja proponuje sprawdzony przepis z boczniakami lub pieczarkami:

składniki:

– 40 dag boczniaków (ewentualnie pieczarek, kurek)
– 4 łyżki oleju
– 40 dag pomidorów
– 3 łyżki pestek słonecznika
– 300 ml mleka
– 3 jaja
– 20 dag mąki
– 2 łyżki słodkiej śmietanki
– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
– sól, pieprz
– 20 dag sera typu brie

Z mleka, jaj oraz mąki  a także pestek słonecznika przygotować lekko słone naleśniki. Grzyby umyć, osuszyć, pokroić na malutkie kawałeczki i smażyć na oleju. Dodać słodką śmietanę z pokrojonymi pomidorami i smażyć około dwie minuty. Dołożyć natkę pietruszki i doprawić do smaku. Na każdy z naleśników nałożyć farsz, zrolować i włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch naleśników położyć plastry sera, piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni C, zapiekać crespelle około 7 minut i od razu podawać.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Crespelle z boczniakami i serem brie

  1. avatar Pinia pisze:

    bardzo smaczna potrawa, czasem podaję z marchewką polaną masłem i płatkami migdałów.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺