Sos tatarski z kaparami

6 kwietnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kolejna wersja sosu tatarskiego .Tym razem z dodatkiem ,,polskich kaparów „

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka jogurtu ( lub śmietany )
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

file1270551870



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....