Sos tatarski z kaparami
Artykuł zewnętrzny
Kolejna wersja sosu tatarskiego .Tym razem z dodatkiem ,,polskich kaparów „
Czas : 30 minut
Składniki :
- 1 szklanka majonezu
- 1 szklanka jogurtu ( lub śmietany )
- 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
- 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
- ½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
- 4 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu mielonego
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .