Ciasto z fasoli

16 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

 

  • 300 g fasoli czerwonej
  • 1 banan
  • 3 łyżki ziaren ze słonecznika
  • 5 łyżek ksylitolu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka sojowego
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 5 łyżek kakao

 

1. Fasolę moczymy przez 12 godzin w wodzie, następnie odsączamy i blendujemy

2. Do fasoli dodajemy banana

3 Jajka ubijamy z ksylitolem, dodajemy do fasoli i miksujemy

4. Dodajemy sodę, olej, mleko sojowe, kakao i miksujemy

5. Na koniec dodajemy słonecznik i mieszamy masę łyżką

6. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni C przez 60 minut, a później w 180 stopniach C pieczemy jeszcze 5 minut

file1426532060

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”