Konfitura z cytryny i limonki

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • a) 3 cytryny
  • b) 2 limonki
  • c) 1 saszetka ksylitolu
  • d) 1 łyżka cynamonu

 

1.  Cytryny i limonki parzymy wrzątkiem, myjemy (szorujemy), jeszcze raz parzymy wrzątkiem, dzielimy na kawałki (możemy też zblendować)

2. Owoce przekładamy do garnka

3. Dodajemy ksylitol i gotujemy ok. 40- 45 minut (jeśli owoce są zblendowane)

4. Na koniec dodajemy cynamon i mieszamy

5. Przekładamy do słoiczków, nagrzanych w piekarniku

6. Dżem z cynamonem idealnie nadaje się do naleśników. Dżem bez cynamonu do sosów

file1425804485

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz