Pierś kaczki pieczona

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 1 pierś z kaczki
  • 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1/2 cytryny

 

1. Pierś kaczki myjemy i układamy w naczyniu żaroodpornym.

2. Pieprz, gałkę i lubczyk łączymy z cytryną

3. Przyprawami nacieramy pierś kaczki.

4. Pieczemy kaczkę przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200º C

file1425761505

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”