Ciasteczka – mazurki

29 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka ½  kg
Cukier 1 szklanka
Kasia 1 kostka
Smalec 1 łyżeczka
Cukier waniliowy
Soda ½  łyżeczki
5 żółtek
olejek pomarańczowy
gęsta śmietana

Zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce do 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość ½ cm i wycinamy dowolne kształty ciastek.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10 – 15 minut. Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie lukrem, bakaliami i ozdobnymi posypkami.

file1269886638



FORUM - bieżące dyskusje

Ukraińskie dzieci urodzone w Polsce…
Przy naszym deficycie demograficznym to jest jakaś wartość. Część z nich zostanie...
Nowa strona
Dla mnie najlepiej wygląda duża czcionka, bo nie trzeba wysilać wzroku.
Nasza czytelnia - jakie książki pol…
Ja czytam ostatnio biografię Krawczyka. Oczywiście sporo hagiografii jest w niej, bo...
Goście weselni do wynajęcia
Niezły pomysł:) Ale ja nie skorzystam, bo mam dużą rodzinę:)