gryczane pakunki

24 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

100 g kaszy gryczanej

1 opakowanie papieru ryżowego

50 g pieczarek

szczypior

czosnkowy sos chili

olej sezamowy

sól, pieprz

  • kaszę ugotować w osolonej wodzie,
  • pieczarki pokroić w plastry,
  • usmażyć na patelni, dodać kaszę i jeszcze chwilę smażyć,
  • dodać 2 łyżki czosnkowego sosu chili, sól i pieprz,
  • na koniec dodać posiekany szczypior (część zostawić do dekoracji), wymieszać,
  • papier ryżowy moczyć w letniej wodzie,
  • nakładać na każdy arkusz porcje kaszy i zawijać w pakunek,
  • gotowe pakunki polać olejem sezamowym i posypać szczypiorkiem

file1269418450



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...