gryczane pakunki

24 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

100 g kaszy gryczanej

1 opakowanie papieru ryżowego

50 g pieczarek

szczypior

czosnkowy sos chili

olej sezamowy

sól, pieprz

  • kaszę ugotować w osolonej wodzie,
  • pieczarki pokroić w plastry,
  • usmażyć na patelni, dodać kaszę i jeszcze chwilę smażyć,
  • dodać 2 łyżki czosnkowego sosu chili, sól i pieprz,
  • na koniec dodać posiekany szczypior (część zostawić do dekoracji), wymieszać,
  • papier ryżowy moczyć w letniej wodzie,
  • nakładać na każdy arkusz porcje kaszy i zawijać w pakunek,
  • gotowe pakunki polać olejem sezamowym i posypać szczypiorkiem

file1269418450



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...