Papryka w przecierze

22 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

5 kg papryki
3 kg cebuli
2-3 łyżki soli do zasypania na noc
1 szklanka octu 10%
1 szklanka oleju
4 słoiczki przecieru pomidorowego (200 gramowe)
12 łyżeczek cukru

Paprykę i cebule oczyścić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka lub krążki. Wszystko posolić, wymieszać i zostawić na noc. Następnego dnia odcedzić na durszlaku.
Z octu, oleju, cukru, przecieru ugotować zalewę. Włożyć do niej warzywa iod momentu zagotowania gotować jeszcze 15 minut ciągle mieszając.
Gotową paprykę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.

Ja takiej papryki używam tak samo jak sosu słodko-kwaśnego.

file1269289640



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...